HTML

Szélgenerátor

Szélgenerátor otthonra.
Kapcsolat: joebacsi@gmail.com

Linkblog

Vizsgálat vége

2008.12.12. 13:52 Joebacsi

Ma délelőtt visszaállítottuk a szélgenerátort.

A pár napos átvizsgálás kicsit elhúzódott, mivel le lett szerelve az eszköz, és tüzetesebben át lett nézve, nézetve.

Erről részletesebben nem is írnék, mivel az eredmény egyszerűen csak annyi, hogy nincs vele semmi probléma.

Tehát a gond "csupán" a széllel van :)

Az elmúlt két hétben nagyrészt dél-délkeleti szél volt a jellemző, ami a generátor elhelyezkedése miatt nem túl optimális, mivel onnan sok fa, illetve több háztető is megtöri az áramlatokat. A generátort nagyrészt örvénylő szél éri csak el, ami abból látszik, hogy az irányát gyakran változtatja, viszont egyik irányból se éri el a szélsebesség a beindításhoz szükséges 10 km/h -át.

Az optimális szélirány, ami amúgy is jellemző erre a környékre, az az északi, északnyugati szél, ez pont a felállításkor, illetve az azt követő 1-2 napra volt csak jellemző, viszont ekkor még nem mértük a termelést. Úgyhogy hasznos adatokra még várni kell.

A sűrűbben jelentkezésen pedig még "kicsit" dolgoznom kell :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szelgenerator.blog.hu/api/trackback/id/tr92818983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vtec 2009.01.16. 10:08:23

Hello! Engem, vagyis apámat érdekelné egy ilyesmi, vagy akár kicsit nagyobb teljesítményü szélgenerátor telepítése otthonra.
süti beállítások módosítása